kunstenaars van de maand

Arttilia

de betaalbare tentoonstellingsruimte

Sonia Grootjans

15.05.2018 > 27.05.2018 - schilderkunst en houtsculpturen

Drievoud

Sonia genoot haar opleiding schilderen en tekenen aan de kunstacademie

van Mortsel. Van nature was ze altijd al een creatieve duizendpoot.

Door haar werk in de binnenhuisinrichting was ze vooral bezig met kleur en compositie. Dat maakt dat ze na haar kunstopleiding stilaan terugging naar haar biotoop. Landschappen werden abstracter en kleurgebruik heel persoonlijk, wat zich manifesteert in een gedurfde en vooral eigen stijl.

Ook haar houtsculpturen zijn verrassend die ze maakt in combinatie met een schilderij.

 

 

 

 

Greta Soetewey

05.06.2018 > 10.06.2018 - schilderkunst

Bewogen door Paarden

Met haar nieuwe reeks "Bewogen door paarden" gaat Greta Soetewey verder met haar nieuw elan sinds de koeien van G en belle epoque .

Het wordt steeds duidelijker dat wat ze voelt belangrijker is dan wat ze ziet . De toeschouwer van zijn kant gaat ook meer voelen dan wat hij ziet .De kleuren en de esthetiek van wat op haar doeken tevoorschijn komt blijven evenwel een hoofdkenmerk.

De dynamiek van de beelden lijkt overheersend maar de sfeer is doordringend. De gelaatsuitdrukkingen van de paarden worden door subtiele borstelstreken verrassend duidelijk.

Hierdoor toont Soetewey aan hoe verbonden deze edele dieren met ons zijn. Een waaier van emoties komt aan bod .De schoonheid primeert maar de ruigheid wordt ook getoond!

Uit vorige reeksen is bekend dat de kunstenares geen moeite heeft de dieren in detail en haast fotografisch weer te geven. In deze reeks laat ze dit opzettelijk los om voor zichzelf de mogelijkheid te creëren haar penseel op haar emoties te laten drijven : soms een klein briesje dan weer striemende storm of zelfs een orkaan!

 

 

Suzanne De clerck

12.06.2018 > 24.06.2018 - kantkunst

Lace

Suzanne De Clerck is kantinstructrice en studeerde aan het kantcentrum en het St.-Godelieve-instituut te Brugge. Na haar opleiding ontdekt ze dat je met de oude technieken ook iets nieuws kan creëren. Geen vast (vooraf geprikt) patroon, maar het zich uitleven met de meest expressieve technieken van de verschillende kantsoorten door elkaar.

Haar jarenlange oefenen van de klassieke kantpatronen wordt nu beloond.

Enerzijds levert het haar een uitgebreide technische vaardigheid op, anderzijds is ze in staat om verfijnde figuren te klossen als decoratief element voor de hedendaagse leefruimte.

In haar kantwerk laat Suzanne vorm en inhoud versmelten tot een eenheid met een diep en intens levensgevoel.

 

 

Arttilia

Mechelsesteenweg, 7

2640 Mortsel

Volg ons

Copyright @ Arttilia